Mindig legyen otthon egy pohár jó bor!

Az ember sokszor úgy érzi, hogy bizony, kicsit fel kellene öntenie a garatra. Talán ez az oka annak, hogy nagyon sokan tartanak otthon alkoholtartalmú italokat. Ilyen lehet például a sör, whisky, pálinka, és a bor.

Ezek közül melyik lenne a legjobb lehetséges opció? Miért mondhatjuk el, hogy a bor a lehető legjobb választás mind közül?

A jó bor megvidámítja a szívet!

A jó bor mindig vidámmá teszi az embert. Amikor valaki iszik egy jót, akkor mindig jusson eszébe, hogy a finom italtól az ember részeggé válhat. Tilos akkor inni, ha valaki szeretne vezetni a közeljövőben – és arra kiemelten oda kell figyelni, hogy csupán a megfelelő mértékben igyunk az italból.

Pont ezért jó választás a bor, mert azt lehet mértékkel inni. Ritkábban fordul elő ugyanaz, mint ami a sörrel: hogy az ember túlissza vele magát.

A Whisky túl tömény

Vannak olyan szeszesitalok, amelyek túl töménynek számítanak. Egy picit kell belőlük inni, és máris a teljes bódultság állapotába kerülünk majd. Éppen ezért jelenthető ki, hogy ezeket nem érdemes inni, mert könnyen fennállhat a mértéktelenség hibája, amibe nagyon sokan bele szoktak esni.

A pálinkával ugyanez a helyet

A pálinka a whisky testvérének tekinthető ilyen tekintetben. Ebből is lehet sokat inni, és azonnal látszódni fog ennek a negatív hatása a viselkedésünkre. Nagyon meg kell gondolni, hogy szeretnénk-e ilyen tömény italt inni.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.