Kutyáink etetése otthoni étellel

Ha házi készítésű eledellel eteti kutyáját, az nagyszerű módja lehet annak, hogy tápláló és kiegyensúlyozott étrendet biztosítson számára. Fontos azonban, hogy konzultáljon állatorvossal vagy állatorvosi táplálkozási szakértővel, mielőtt átállítaná kutyáját a házi készítésű étrendre. Ők tudnak segíteni egy olyan étrendterv kidolgozásában, amely megfelel kutyája speciális táplálkozási igényeinek. Íme néhány általános irányelv, amelyet szem előtt kell tartania, amikor kutyáját házi koszttal eteti:

Konzultáljon szakemberrel

Mint már említettük, konzultáljon állatorvossal vagy állatorvosi táplálkozási szakértővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kutyájának kiegyensúlyozott és táplálkozási szempontból teljes értékű étrendet biztosít. Ők tudnak útmutatást adni a megfelelő adagok méretéről, a tápanyagszükségletről és a kutya korának, fajtájának és egészségi állapotának megfelelő speciális étrendi megfontolásokról.

Egyensúly és változatosság

A kutyák kiegyensúlyozott házi étrendje általában kiváló minőségű fehérjék (például sovány húsok), szénhidrátok (például rizs vagy édesburgonya) és zöldségek kombinációját tartalmazza. A tápanyagok széles skálájának biztosítása érdekében tartalmazzon különféle összetevőket.

Fehérjék

A fehérjék elengedhetetlenek kutyája általános egészségéhez. Válassza a sovány húsokat, mint a csirke, a pulyka vagy a sovány marhahús. Kerülje a túlzott mennyiségű zsíros húsdarabok használatát, illetve a kutyák számára káros összetevőkkel, például hagymával vagy fokhagymával való ízesítését.

Szénhidrátok

A szénhidrátok energiát biztosíthatnak kutyája számára. Jó forrásai közé tartozik a főtt rizs, zab, quinoa vagy édesburgonya. Legyen óvatos az olyan gabonafélék használatával, amelyekre egyes kutyák érzékenyek lehetnek, mint például a búza vagy a kukorica.

Zöldségek és gyümölcsök

A zöldségek és gyümölcsök hozzáadása kutyája étrendjéhez további vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat biztosíthat. Gyakori választási lehetőségek közé tartozik a sárgarépa, a zöldbab, a borsó és az alma. Legyen tisztában a mérgező gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyeket kerülni kell, mint például a szőlő, a mazsola, a hagyma és az avokádó.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.